News Details
Dijous, 19 novembre 2020
Alumne de 2n ESO seleccionat per projecte ESTALMAT
L’estudiant de l’Institut Abat Oliba de 2n d’ESO, l’Oriol Amaro, ha estat seleccionat per formar part del projecte ESTALMAT de desenvolupament de talent matemàtic. En concret, professorat de l’especialitat l’han seleccionat després d’avaluar diverses proves i d’una entrevista familiar. El grup d’escollits és de 25 alumnes d’arreu de Catalunya.

La finalitat del projecte és detectar, orientar i estimular d’una manera continuada, al llarg de dos cursos, el talent matemàtic excepcional de vint-i-cinc estudiants d’entre dotze i tretze anys de Catalunya, sense desarrelar-los del seu entorn, mitjançant una orientació setmanal que s’efectua cada cap de setmana durant tres hores.

Les sessions al llarg de tot el curs acadèmic constitueixen l’activitat presencial més important per a estimular el talent matemàtic dels alumnes que participen en el projecte. En cada sessió professors del projecte dirigeixen els alumnes, per mitjà de la resolució de problemes, perquè desenvolupin la capacitat creativa i enforteixin les habilitats de raonament, alhora que se’ls acosta a alguns dels reptes encara per resoldre.

El treball en equip, la discussió dels resultats obtinguts i les idees desenvolupades constitueixen el principal mètode de recerca en matemàtiques. Per aquesta raó, l’activitat central del projecte consisteix a guiar els alumnes en la resolució de problemes.

Moltes felicitats!