News Details
Dijous, 26 Març 2020
CONFERÈNCIA SECTORIAL D’EDUCACIÓ

 

Els acords que es van prendre ahir a la Conferència Sectorial d’Educació que es va celebrar entre els consellers d’Educació de les comunitats autònomes i la ministra, van ser els següents:

  • La selectivitat es farà entre el 22 de juny i el 10 de juliol en convocatòria ordinària i abans del 10 de setembre en convocatòria extraordinària. Les dates finals depenen de l’evolució de la pandèmia.
  • Les qualificacions es publicaran abans del 17 de juliol en convocatòria ordinària i abans dels 18 de setembre en extraordinària. Amb tot, l’assignació definitiva de places no es farà abans del 25 de setembre.
  • Modificar el model i el contingut de les proves amb l’objectiu que l’alumnat no es vegi perjudicat per la situació causada pel coronavirus.
  • La modificació del model i el contingut de les proves s’ha fet per tal d’assegurar que l’accés a la universitat es fa en termes d’equitat i justícia i perquè l’alumnat no es vegi perjudicat per no haver treballat a classe algun bloc de continguts d’alguna de les matèries. Tot i això no s’ha concretat en què consistirà la modificació.
  • També es va acordar flexibilitzar les pràctiques al centre de treball per superar el curs ampliant el període establert en el calendari escolar.
  • La durada de la FCT es limitarà de manera excepcional a les hores recollides a la normativa bàsica.
  • Les proves d’accés a l’FP de grau mitjà o superior per als que no comptin amb els requisits acadèmics d’accés, s’ajornen tant com calgui, arribant fins i tot a la primera quinzena de juliol.

El Conseller, Josep Bargalló, va fer unes declaracions deixant molt clar que aquest no és un curs perdut sinó que és un curs que no és normal. El curs es reprendrà en tornant de Setmana Santa amb tanta normalitat com es pugui, tant si és presencial –molt difícil- com on line.