News Details
Dimecres, 25 Març 2020
PANTALLES PROTECTORES AMB IMPRESSORES 3D PER ALS SANITARIS DEL RIPOLLÈS I DE TOT GIRONA

S’estan utilitzant les impressores 3D de l’INS Abat Oliba per fabricar peces per pantalles protectores facials destinades als sanitaris del Ripollès i d’arreu de les comarques gironines. El model que es fabrica està validat pel sistema sanitari i pensat també per anar a la UCI. Es tracta d’unes viseres elaborades a partir de la iniciativa de treball conjunt d’un grup de les comarques de Girona on ja hi ha cap a 400 persones fabricant material amb impressores 3D.

Actualment es treballa amb les dues impressores 3D de l’institut de Ripoll i demà l’institut de Camprodon deixarà una altra impressora.

La dificultat que presenta aquesta fabricació és, primer de tot, equilibrar les màquines. Amb això, hi està treballant l’equip del Departament de tecnologia del nostre centre educatiu.

L’altra dificultat és el preu del material. Per aquest motiu, a iniciativa d’un grup de professors del centre, s’ha començat una recollida de diners per la compra d’aquest metacrilat pla.

Quan s’ha fabricat una quantitat determinada de pantalles protectores facials, s’omple un formulari i es venen a buscar, s’acaben de muntar els equips i els distribueixen pels centres sanitaris en funció de les necessitats.

Us adjuntem vídeos del procés de fabricació, així com també unes declaracions de Miquel Romero, professor de tecnologia de l’INS Abat Oliba.