Ensenyaments Esportius

Cicle final en Escalada

Tècnic o tècnica d’esport en Escalada
Codi: TEGM ME30

La titulació d’Escalada pertany a l’àmbit de les activitats físiques i de l’esport, i es pot cursar dins dels ensenyaments esportius de règim especial (titulació LOE).

Cicle Final

El cicle final capacita per adaptar, dirigir i dinamitzar la iniciació i el perfeccionament tècnic en l’escalada esportiva en roca, rocòdroms o estructures artificials d’escalada interiors o exteriors, escalada en vies equipades i semiequipades o en vies ferrades equipades.  En l’assegurament en terreny variat; organitzar, concretar itineraris i guiar esportistes per itineraris de baixa muntanya i muntanya mitjana estival. També guiar escaladors o escaladores per itineraris d’escalada en roca en vies equipades i semiequipades, vies ferrades equipades i terreny variat. Organitzar i dirigir activitats, competicions i esdeveniments en l’àmbit de la iniciació esportiva. Gestionar la seguretat, els recursos materials i humans i la coordinació de les activitats de competicions, esdeveniments i tècnics al seu càrrec. Muntar o equipar i assegurar espais d’aventura, equipar o reequipar en vies d’escalada en roca i dissenyar itineraris d’escalada en rocòdroms o estructures artificials.

Tot això, d’acord a la normativa vigent i les directrius establertes en la programació de referència, en condicions de seguretat, respecte mediambiental i amb el nivell òptim de qualitat que permeti la satisfacció dels esportistes i usuaris participants en l’activitat. Per accedir al cicle final, cal haver aprovat el curs inicial de Senderisme

Durant el curs escolar fem:

Bloc comú cicle inicial Senderisme
Bloc específic Senderisme

Bloc comú cicle final Escalada
Bloc específic Escalada

Podeu consultar els horaris desplegant les següents pestanyes.

Horari de 1a oferta de Bloc Comú Cicle Final Escalada

Horari Bloc Específic Cicle Final Escalada

Horari de la 2a oferta de Bloc Comú Cicle Final Escalada

Material per fer el Bloc Específic d’Escalada

Sol.licitud del 25%: quan l’alumne/a acredita experiència professional en qualsevol àmbit laboral un nombre d’hores igual o superior a les del doble del crèdit o mòdul de formació en un centre de treball.

  • Sol.licitud d’exempció omplerta.
  • Vida laboral

Sol.licitud del 50%: quan l’alumne/a acredita experiència professional en el corresponent àmbit laboral un nombre d’hores igual o superior a la meitat del crèdit o mòdul de formació en un centre de treball.

  • Sol.licitud d’exempció omplerta.
  • Vida laboral
  • Certificat de l’empresa original, on ha d’especificar les hores fetes en les tasques del pla d’activitats corresponent.

Sol.licitud del 100%: quan l’alumne/a acredita l’experiència professional corresponent a un nombre d’hores igual o superior a les del crèdit o mòdul de formació en un centre de treball.
– Cal presentar:

  • Sol.licitud d’exempció omplerta.
  • Vida laboral, a on hi consti l’empresa que fa el certificat, assegurat un nombre d’hores igual o superior a les del crèdit o mòdul de formació en un centre de treball.
  • Certificat de l’empresa original, on ha d’especificar les hores fetes en les tasques del pla d’activitats corresponent.

Recordeu que si sou família nombrosa o monoparental heu de demanar el document de pagament a secretaria.

El Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya (ROPEC) és l’eina que garanteix l’acreditació de les persones que exerceixen les activitats professionals regulades a la Llei 3/2008 de l’exercici de les professions de l’esport.

ROPEC

Hotel La Solana: 972 701062 PER A MÉS INFORMACIÓ VEURE DOCUMENT ADJUNT
Hostal del Ripollès: 972 700215
Hostal Ca La Paula: 972 700011
Alberg Rural Ruta del Ferro: 972 720495

Refugi Xalet La Molina : 972 14 51 07/ 646 74 46 69 /  http://www.xaletuec.com

Cal trucar als diferents establiments i identificar-se com a alumne matriculat a l’INS Abat Oliba de Ripoll.
Una vegada s’hagi escollit una opció caldrà presentar el carnet de l’institut en el moment de fer el registre.

IMPORTANT: Si algun alumne/a està interessat/da a compartir pis de lloguer, si us plau, dieu-nos-ho perquè us podem posar en contacte amb altres alumnes interessats

  • Pis de lloguer al C/ La Font, 7 de Ripoll. Contacte: Joana Albertí  629 306 593